Corona Update 14 oktober

14 oktober 2020

De persconferentie van dinsdag 13 oktober heeft helaas ook weer gevolgen voor tennis. De extra maatregelen die zijn aangekondigd moeten de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen voorkomen. Voor het tennis betekent dit het volgende:

• De KNLTB Competitie 2020 wordt per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren.
  • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

Activiteiten OTC gaan niet door de komende 4 weken

• De OTC Herfstdubbels die gepland stonden in de week van 19 oktober gaan NIET door.
  • De wekelijkse OTC Toss/Labelavond gaat NIET door

Gezien de opzet van de OTC Herfstdubbels en OTC Toss toch 'wedstrijdjes' zijn, ook al is het voor de lol, hebben wij besloten om deze activiteiten te annuleren. Gezondheid is momenteel belangrijker dan een wedstrijdje tennis.

Dubbelen met vrij spelen mag!

In tegenstelling tot de uitspraak van Mark Rutte tijdens de live persconferentie mag er nog wel gedubbeld worden! Zie hier de informatie van de KNLTB:

Dubbelen bij tennis en padel kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS.

Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.

Volg het KNLTB nieuws

Het volledige nieuwsbericht van de KNLTB over de laatste coronamaatregelen lees je hier.  De KNLTB heeft ook een overzicht gepubliceerd met veelgestelde vragen. Wellicht handig om deze ook nog even te lezen als je vragen hebt.

Heb je daarna nog vragen, neem dan contact op met het OTC bestuur via [email protected], met je trainer of met onze VCL (competitie) via [email protected]

Houd je s.v.p. aan alle richtlijnen, let op elkaar (met 1,5 meter afstand natuurlijk), blijf gezond en blijf vooral lekker trainen en vrij tennissen!

Met sportieve groet,

Bestuur OTC

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen