Werkzaamheden tennis & padelbanen

25 oktober 2020

Verhuizing padelbanen naar tennisbaan 1

Na een periode van ruim 2 jaar komt er voor alle betrokkenen (omwonenden, Sportcentrum Oudenrijn en gemeente Utrecht) gelukkig een eind aan een slepende discussie rondom de padelbanen. Uiteindelijk is in overleg besloten om de padelbanen te verhuizen naar tennisbaan 1.

Een van de grote voordelen hiervan is dat de padelbanen veel “zichtbaarder" worden. Dat zal veel goed doen aan de beleving rondom padel. Omdat hiervoor een tennisbaan moest worden opgeofferd hebben wij wel een supermooi alternatief gevonden op de locatie waar nu de padelbanen liggen.

Wij gaan daar kidscourts realiseren volgens het Tenniskids principe. Concreet komen daar 3 “rode” banen en 2 “oranje” banen. Daardoor wordt de druk op de reguliere tennisbanen (denk aan tenniskids trainingen en competities) een stuk minder groot want hoe je het ook went of keert, door de verhuizing hebben we een tennisbaan minder. Overigens zitten we met het huidige ledenaantal nog steeds ruimschoots onder het baangemiddelde dat door de KNLTB geadviseerd wordt.

Aanpassing toplaag banen & led verlichting

Daarnaast hebben we ook besloten om tennisbaan 2 te voorzien van rood zand, gelijk aan baan 3. De beschikbaarheid van baan 2 zal hierdoor aanzienlijk verbeteren. Echter, omdat er ook veel mensen zijn die liever op gravel spelen blijven baan 4, 5 en 6 ongewijzigd. Zo is er voor ieder wat wils.

Ander goed nieuws is dat wij zo goed als rond zijn voor de realisatie van LED verlichting op de buitenbanen, het terras zal worden uitgebreid en er een mogelijkheid komt om aan de zijkant van tennisbaan 2 te kijken.

De planning van de werkzaamheden

Nu is de globale planning voor realisatie als volgt. Omdat wij in deze periode starten kan het zijn dat de weersomstandigheden voor vertraging zorgt. Daar is wel rekening mee gehouden maar het weer voorspellen kunnen wij helaas niet!

  • 26 oktober - 1 november; ontmanteling tennisbaan 1 en renovatie baan 2
  • 2 november - 30 november; alle voorbereidende werkzaamheden rondom tennisbaan 1 voor de komst van de padelbanen (aanlengen beton, vergroten terras, etc.)
  • Tussen 1 december en ultimo 1 maart; werkelijke verhuizing padelbanen. De verhuizing duurt maximaal 3 aaneengesloten weken. Streven is hoe eerder hoe beter maar het actuele weer speelt daarin een grote rol. De werkelijke start zullen we daarom zo laat mogelijk bepalen omdat we dan het beste zicht hebben op het weer voor die komende weken.
  • Vanaf 1 maart, ultimo mei; realiseren kidscourts, dit is zeer afhankelijk van de temperatuur

Dit betekent ook dat tennisbaan 1 vanaf 26 oktober niet meer beschikbaar is, een aantal momenten baan 2 niet beschikbaar zal zijn, padel tijdelijk niet mogelijk zal zijn en ga zo maar door. Wij zullen er alles aan doen om de beschikbaarheid zo optimaal mogelijk te houden en zullen ook de actuele status naar de betrokken sporters blijven communiceren.

Wijziging looproute in/uitgang

Daarnaast zal de “tijdelijke” uitgang via het grote hek van het sportcentrum (wegens de corona maatregelen) hierdoor niet meer mogelijk zijn vanaf maandag 26 oktober. De ingang van het sportcentrum wordt ook weer een uitgang en wij zullen hiervoor wat facilitaire maatregelen treffen.

 

We zijn er van overtuigd dat met deze aanpassingen zowel de tennissers als padelspelers van OTC een mooie toekomst tegemoet gaan.

Met sportieve groet,

 

Bestuur OTC & Sportcentrum Oudenrijn

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 666 4686

Sportcentrum Oudenrijn

Europaweg 48
3451 HG Vleuten