Openingstijden tennisbanen

Maandag tot en met vrijdag zijn de banen gedurende 52 weken van 9 uur tot 23 uur bespeelbaar. Zaterdag en zondag zijn de banen bespeelbaar van 9 uur tot 23 uur.

Als het Sportcentrum gesloten is kan je op boven staande tijden de banen betreden via de loopdeur in het hekje bij het afhangbord.

Sportcentrum Oudenrijn heeft contractueel het recht om 5 keer per jaar het hele of een gedeelte van het sportcomplex te reserveren t.b.v. evenementen (incl. de buitenbanen). Aankondiging hiervan zal vooraf worden aangegeven.

Verlichting

Op maandag tot en met vrijdag vanaf schemer tot 23 uur. Zaterdags is dit afhankelijk van de openingstijden van het Sportcentrum. Zondagavond na 18.00 uur kan er geen verlichting aan dan is het Sportcentrum gesloten. De verlichting wordt, op verzoek van de spelers, bediend door een personeelslid van de horeca. Als de verlichting niet meer nodig is dan dienen de laatste spelers dit door te geven aan het horeca personeel.

Banen reserveren en/of afhangen

Het bestuur kan banen reserveren voor bepaalde activiteiten.

Banen  kunnen voor bepaalde tijden gereserveerd zijn voor lessen, tos in- externe competitie, toernooien en andere activiteiten.

Een tweewekelijks overzicht hangt op het afhangbord. Gereserveerde banen dienen voor de gereserveerde tijd afgehangen te worden door degene die de baan gereserveerd heeft. Als een baan niet wordt afgehangen vóór de gereserveerde tijd, vervalt de reservering. Andere leden kunnen deze baan dan afhangen.

Wordt op de gereserveerde en afgehangen baan niet gespeeld, dan kunnen andere de baan gebruiken, tot degene die de baan heeft gereserveerd en afgehangen de baan nodig heeft. Met uitzondering van de KNLTB competities. Dan blijft de baan gereserveerd voor de competitie.

Hoe af te hangen op het afhangbord

Het digitaal afhangbord hangt in het Sportcentrum bij het prikbord (naast de klapdeuren naar de tennishal). Om een baan af te hangen die je minimaal 2 KNLTB spelerspassen door de lezer te halen. vervolgens kun je op het scherm de gewenste baan aanklikken.

De speeltijden zijn:

• Enkelspel (je hangt af met 2 spelerspassen): 45 minuten
  • Dubbelspel (je hangt af met 4 spelerspassen): 60 minuten

Zodra je speeltijd voorbij is en andere leden je komen afhangen dan dien je de baan te vegen. Indien gewenst kun je binnen weer een nieuwe baan afhangen.

Speeltijden jeugd tot en met 16 jaar

Jeugd leden tot en met 16 jaar mogen afhangen van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur en op zaterdag en zondag.

• Speeltijden senioren: mogen afhangen gelijk aan de openingstijden van de banen.
  • Speeltijden daluren: Zie speeltijden tot en met 16 jaar

Introducé

Ieder lid mag gedurende een kalenderjaar maximaal 2 keer een introducé mee nemen om te tennissen.

Voor dat je de baan op gaat dien je dit aan te melden bij de bar en een pasje te kopen voor € 8,- per introducé om af te hangen. Afhangen is dus verplicht.

Alle afwijkende vormen van baanbezetting in overleg met het bestuur.

Kleding en gedrag

Alle leden dienen zich te kleden volgens de reglementen van de KNLTB.

Alle leden dienen zich op het park dus zowel op de baan als daar buiten waardig te gedragen en geen hinder voor andere te veroorzaken, binnen of buiten het sportcomplex b.v. geen gebruik van scheldwoorden, loop niet over andere banen, doe afval en oude tennisballen in de daarvoor bestemde bakken.

Indien er defecte aan de baan of op het park geconstateerd worden dient men dit door te geven aan de bar in de horeca van het  Sportcentrum

Vegen & Sproeien

Na afloop dient altijd de baan geveegd te worden met de daarvoor bestemde middelen. De banen vegen volgens voorbeeld dat bij de bezem hangt. Dus van buiten naar binnen. Bij iedere baan hangt een speciale lijnenveger, gebruik deze alleen waar hij voor bestemd is. Alle materialen na afloop weer terug hangen op de daarvoor bestemde plekken.

Voordat je start met spelen dien je indien nodig de banen te sproeien. Je bent verplicht om de baan te sproeien indien deze droog (lichtoranje en stoffig is). Is de baan al vochtig en dus donkeroranje dan hoef je niet te sproeien.

Bespeelbaarheid van de banen

Het personeel van het Sportcentrum zal aangeven wanneer de banen niet bespeelbaar zijn door wat voor omstandigheden dan ook. Dit kan onder nadere het geval zijn bij sneeuw, regen, vorst en onweer of onderhoud.

Als de banen niet bespeelbaar zijn wordt dit aangekondigd op de website, afhangbord en op de toegangsdeuren naar de tennisbanen.

Onderhoud

Het Sportcentrum is verantwoordelijk voor het algemeen onderhoud aan het park inclusief de banen en verlichting.

Aanwijzingen opvolgen

Aanwijzingen van het personeel van het Sportcentrum, bestuurs- of commisieleden dienen te worden opgevolgd.