Tennisles

De tennislessen voor leden van OTC worden verzorgd door Balance Tennis Academy (BTA). Onze hoofdtrainer is Igor Willemsen en hij geeft samen Rick van Eijk de trainingen komende zomer.

Er worden tennislessen verzorgd voor jeugdleden vanaf 4 jaar en voor senior leden vanaf 18 jaar en u heeft de keuze uit groepslessen of privelessen. Voor de jeugd werken wij volgens de lesmethodes van tenniskids. Voor uitleg over tenniskids klik op deze link Tenniskids

De lessen worden verzorgd in de winterperiode (circa 16 weken) van oktober t/m maart. Inschrijven in augustus/september. In de zomerperiode (circa 18 weken) van april t/m september. Inschrijven in februari/maart. De jongste jeugd traint in de winter op de binnenbanen van Sportcentrum Oudenrijn.

In een winter- of zomerperiode kan altijd gevraagd worden of er nog mogelijkheden zijn voor les.

Inschrijven voor tennislessen kan alleen via de website van BTA, klik hier om naar de BTA website te gaan: inschrijven OTC tennisles

LET OP: Indien u zich inschrijft voor buitentraining dient u eerst een lidmaatschap bij OTC aan te gaan. Voor een lidmaatschap bij OTC kunt u zich aanmelden via het menu 'vereniging' van deze website.

Heeft u nog vragen over alles rondom tennislessen? Vul onderstaand contactformulier in of neem zelf contact op met BTA op telefoonnr. 030 - 658 55 98 of mail naar [email protected]

Rick van Eijk

Mijn naam is Rick van Eijk, 45 jaar en woonachtig in Amsterdam. Ik werk al bijna 10 jaar met veel plezier voor BTA. Vanaf komende zomer ga ik samen met Igor Willemsen de lessen verzorgen bij OTC In Vleuten-de Meern. Ik zal buiten het geven van de tennislessen ook padel-training verzorgen. Tevens zal ik me bezig gaan houden met de organisatie van diverse evenementen.

Mijn passie voor Tennis is al op jonge leeftijd ontstaan en al snel werd de tennisbaan mijn 2e huis. Jarenlang heb ik toernooien en competities gespeeld door heel het land. Erg opvallend is dat veel contacten die ik toen heb gemaakt, nog steeds actief zijn in de tenniswereld. Door tennis heb ik zoveel mooie avonturen beleefd, zowel in binnen- als buitenland.
Vanaf mij 18e jaar ontstond de drang naar reizen. Ik wilde meer zien van de wereld, dan alleen de tennisbanen in alle uithoeken van Nederland. Natuurlijk gingen mijn tennisrackets mee op reis en zo ontstond een nieuwe carrière. Ik begon geld te verdienen door het geven van tennislessen aan toeristen. Na in meerdere landen gewerkt te hebben, besloot ik terug naar Nederland te gaan om een opleiding voor tennisleraar te volgen. Na het behalen van het diploma heb ik mij jarenlang bezig gehouden met de organisatie van tennisvakanties. De laatste 20 jaar heb ik voornamelijk als clubtrainer gewerkt. (o.a. Alkmaar, Amsterdam, Utrecht, Houten)
Buiten het geven van lessen ligt mijn interesse bij het organiseren van evenementen. De laatste 6 jaar verzorg ik de zomerkampen in Sportcentrum Oudenrijn.Ook de opkomst van Padel is mij niet ontgaan. Ik heb zo snel mogelijk de opleiding tot padel-trainer gevolgd om het spel goed te kunnen begrijpen.Op dit moment geniet ik van beide sporten. Ik heb veel zin in mijn nieuwe uitdaging bij OTC. Tot snel!